RUGELACH

Vzali sme tradičný recept na židovské rožteky Rugelach a pridali prípravok F1 s banánovou príchuťou a F1 – cookies, čím sme tomuto domácemu pečivu, ktoré pripomína
francúzske croissanty, dodali ďalšie proteíny. Tieto chutné a na pohľad krásne rožteky je možné zmraziť, kým sú čerstvé, aby ste mali do zásoby.

SUROVINY (32 porcií)

Na cesto:

Na náplň:

  • 75 g masla
  • 75 g sirupu z agáve
  • 75 g kakaového prášku
  • 3 porcie (78 g) F1 – s jemnou čokoládovou príchuťou

POSTUP

Do misky (alebo misy kuchynského robota) nasypte celozrnnú a chlebovú múku, pridajte soľ, F1 s banánovou príchuťou a F1 s príchuťou cookies a všetko premiešajte.

Do inej misky alebo nádoby nalejte horúcu vodu a pridajte maslo, zamiešajte, počkajte, kým sa maslo nerozpustí, a potom pridajte studené mlieko. Zmes by mala byť vlažná. Pridajte droždie (ak používate instantné droždie, pridávajte ho do múky) a zamiešajte.

Vyšľahajte 2 vajcia a pridajte ich do tekutej zmesi.

Teraz všetko nalejte do zmesi múky, dobre premiešajte a rukou alebo pomocou robota vypracujte cesto. Hneťte 7 – 10 minút, kým nevznikne hladké a na dotyk mierne pružné cesto. Počas hnetenia cesta nie je nutné pridávať ďalšiu múku.

Len čo máte cesto hotové, vložte ho do misy (alebo nechajte ležať v mise robota) a prikryte tanierom alebo potravinovou fóliou, odneste do teplej časti kuchyne, teplota však nesmie presiahnuť 45 °C, a nechajte ho odpočívať asi 2 hodiny alebo kým nezdvojnásobí objem.

Kým cesto kysne, pripravte si náplň. Rozpusťte maslo a zmiešajte ho so sirupom z agáve, kakaovým práškom a prípravkom F1 – s jemnou čokoládovou príchuťou. Ak
zmes necháte ležať príliš dlho, zhustne. V takom prípade stačí na zriedenie pridať lyžicu vody.

Odkryte cesto a miešajte ho aspoň 2 minúty, aby sa odlepilo od stien.

Cesto rozdeľte na 4 rovnako veľké časti a z každej vyvaľkajte koleso s priemerom 35 cm (pri vaľkaní majte ostatné časti cesta prikryté), počas vaľkania cesto podsypávajte múkou.

Teraz vyvaľkané koleso potrite jednou štvrtinou čokoládovej náplne po celom povrchu ako pizzu a nakrájajte na 8 trojuholníčkov. Potom všetky trojuholníčky zrolujte od
širšieho konca k špičke a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby spoj bol dole a aby sa rožteky vzájomne nedotýkali. Cez plech pretiahnite potravinovú fóliu alebo ho prikryte ľahkou utierkou a nechajte rožteky v teple odpočívať asi 20 minút, kým mierne nenakysnú.

Pečte v elektrickej rúre predhriatej na 180 °C (s ventilátorom 160 °C), 350 °F asi 18 – 20 minút do zlatohneda. Keď rožteky pri poklepaní na dolnú stranu znejú duto, sú hotové.

Nechajte ich vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík